Det är klart att det kan vara lite mysigt och charmigt med en stuga med mossa på taket. Speciellt om det är en stuga ute i skogen, för då smälter den in i naturen och omgivningen betydligt bättre. Om det sen istället gäller en villa närmare stan kan jag tycka att det ser lite konstigt ute med mossa på taket. Då ser det istället ut som att man har varit för lat för att tvätta taket snarare än att man gjort ett medvetet val att låta mossan växa.

Jag skulle aldrig låta mossan växa ut på vårt tak hemma. Det räcker att det växer lite grann för att jag direkt ska känna att nej, usch, måste göra någonting åt det. Förstår inte riktigt varifrån mossan kommer heller. Tycker att den kommer ganska ofta. Kan vara för att vi ha skogen precis bakom oss kanske, att det gör att mossan fastnar lättare, eller så beror det inte alls på det. Det kanske bara är vårt sorts golv som blir så eller så har vi väldigt otur med vårt tak och mängden mossa som faktiskt verkar kunna växa där naturligt.

Vi får regelbundna besök från de på JW Takunderhåll som kommer och tar bort mossan. De använder sig av en högtryckstvätt för att få bort den värsta mossan. Kan rekommendera de på JW Takunderhåll, för tycker att de är snabba med att komma efter att man har ringt efter dem för hjälp med taktvätt. Och så har de hyfsade priser också, så det känns till och med bra för oss som behöver hjälp med taktvätt för att få bort mossan på taket så pass ofta att ta hjälp av dem.